Columns en Archief

Hete zomer

04 June 2012
Door: Jeffrey Wijnberg

Het wordt een hete zomer. In relationele zin, dan wel te verstaan. Is het nu nog stilte voor de storm, binnenkort gaat het in menig huishouden broeien met de start van het Europees Kampioenschap voetbal, gevolgd door Wimbledon, de Tour de France en de Olympische Spelen.

Daarna, halverwege augustus, begint weer de reguliere competitie voetbal in eigen land. Voor mannen is het smullen geblazen. De vrouwen moeten zichzelf vermaken. Hoe? Dat kan de man niets schelen. Als hij maar ongestoord kan kijken. Probleem alleen is dat mevrouw zich niet zo zondermeer opzij laat zetten. Het is zelfs de vraag of u, als vrouw, het uw mannetje wel gunt om zoveel plezier te hebben. Ik bedoel plezier, waar u part nog deel aan heeft. Plezier wat uit een kastje komt en meer opwinding en emoties teweegbrengt dan u ooit tussen de lakens met hem heeft mogen beleven. Plezier dat hij voor en na een wedstrijd met andere mannen deelt op een manier die zo gepassioneerd is, dat zelfs de herinnering aan uw verkeringstijd met hem daarmee totaal verbleekt. Plezier waar zoveel enthousiasme van afstraalt, dat u jaloers wordt, enkel en alleen maar omdat hij nooit met zoveel betrokkenheid en bewogenheid naar uw persoontje kijkt. Laat staan dat hij er speciaal een punt van maakt om het contact met u in zijn agenda te zetten, zoals hij dat wel doet met de data van de wedstrijden. Nee, ik ga er gewoon van uit dat uw vrouwelijke natuur tegen zoveel intense spelvreugde in opstand komt en u ertoe zal brengen om het mannelijk zomerfeestje te saboteren. Zo kunt u wat vakantieweken plannen ergens op een heel klein Grieks eiland waar, door de crisis, alle mediaontvangst is verdwenen. Blijft u thuis dan zijn er nog genoeg mogelijkheden om de relatie op scherp te zetten. Nodig de (klein)kinderen uit met de bedoeling dat zij blijven logeren. Zodoende is het gemakkelijker om hem te vragen hand en spandiensten te verrichten; klusjes die wel uitgerekend moeten worden gedaan op de momenten dat hij de televisie aandoet. Moedig de (klein)kinderen aan om lekker wild door de kamer te rossen tijdens de uitzendingen en maak er een punt van om gezamenlijk aan tafel te eten. Geen bord op schoot. Noodzakelijke opmerkingen zijn: ‘ik snap niet wat je daar nou aan vindt’, ‘kan het niet wat zachter’, ‘leg mij nou eens uit wat de buitenspelval is’, ‘geef mij de afstandsbediening’ en ‘ik voel me ineens helemaal niet lekker’.

Mocht op wonderbaarlijke wijze uw relatie de zomer overleven, dan feliciteer ik u daar op voorhand mee. Zo niet, dan mag u bij mij uithuilen. De sportweduwes krijgen korting. Voor de mannen geldt: uitbundig vreemdgaan in haar aanwezigheid heeft een hoge prijs.


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • European Cup first semi-final, Portugal and Spain after a cruel penalty shootout winner. Both sides of the first round of penalty was saved, and then two the two sides all the penalty into the fourth round of the Ramos penalty stunning spoon penalty, but Bruno - Alves penalty hit the crossbar Portugal ended up downwind , last played for Spain-France final word, the Spanish final 4-2 victory over Portugal, the first to reach the final.

  22 football shirt
  28/06/2012 07:41
  (9 jaren geleden)

 • Wat een stereotypering...Laat het bij ons nét andersom zijn. Mijn man interesseert het geen bos wortelen. Ik daarentegen wil geen enkele wedstrijd missen, ook niet die uit de andere pools. Sterker nog, ons aller Oranje is allang uitgeschakeld en ik kijk nog steeds, van donderdag t/m zondag mag hij mij 's avonds tussen 8.30 en 11.00 niet storen. Ok, ik drink wel, heeeel truttig ;) geen bier, maar witte/rosé wijn of prosecco tijdens het kijken.

  Jane Doe
  22/06/2012 15:57
  (9 jaren geleden)

 • Ik ben dol op voetbal, hoe meer EK hoe liever ... Dan is het eindelijk weer heerlijk rustig in Den Haag en ga ik expres ten tijde van de voetbalwedstrijd heerlijk wandelen en geniet van de vogeltjes die dan gaan zingen....

  LInda van Twist
  10/06/2012 14:51
  (9 jaren geleden)

 • Porno kijken uit het kasje,is voor mij als vreemd gaan,
  Nou bij mij in huis is voetbal pret of ergenis zoals vanavond...nou ja,ieders ding ,ja toch !

  Mia
  09/06/2012 22:53
  (9 jaren geleden)

 • We verheugen ons op deze mooie voetbal weken.Het bier lekker koel, mooie glaasjes om uit te drinken.Lekkere hapjes.Prachtig vermaak.En nu maar hopen dat de tv het blijft doen.Wat ik wel foei lelijk vind is al dat oranje in de straten.Kan het niet wat minder?En dames het gaat om de wedstrijd en het spel het is geen vreemd gaan. groetjes van Oma Angela.

  angela aben
  05/06/2012 15:08
  (9 jaren geleden)

 • Hhahahahha, leuk geschreven, maar ik zal er geen last van hebben. Ik heb een man gevonden die niet van voetbal en wielrennen houdt.
  Misschien dat ie wel naar een wedstrijdje tennis gaat zitten kijken, maar dat vind ik niet erg. Ook zo met de Olympische Spelen, er zal misschien iets zijn dat hem interesseert, maar niet alles.
  Ik zal de paarden volgen, daar houd ik van..........
  Maar verder zitten we heerlijk buiten als het mooi weer is en blijft dat kastje gewoon uit!
  Laat voor ons de zomer maar komen!

  Angela van Doremalen
  04/06/2012 23:52
  (9 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie