Columns en Archief

Kerstversieringen

20 December 2007
Door: Jeffrey Wijnberg

Misschien is het wel dat ene meisje achter de kassa, waar u al langer over fantaseert. Of is het die nieuwe collega waar u in gedachten al stiekem mee gedanst heeft? Het kan natuurlijk ook zijn dat u de nodige datingsites heeft gegoogled, maar nog steeds niet op ééntje bent ingelogd. Hoe dan ook, nu is het moment om het kerstversieren in gang te zetten. Immers, niets is zo deprimerend als deze dagen van nationale gezelligheid in uw eentje door te brengen.

En het mooie is dat de dreigende kerstmisère, tegelijkertijd, de beste aanleiding is om uw kerstballen te tonen. Maak van de nood een deugd en laat aan die andere kerstkneuzen blijken dat ook u behoefte heeft aan kerstverlichting.
Wellicht heeft u nog niemand speciaal op het oog, behalve dat u wel een wereld aan potentieel voorbij ziet lopen. Dat kan heel gemakkelijk omdat iedereen, en speciaal vandaag, nog even de laatste boodschappen gaat halen. Laat nu net daar, in de drukte van de supermarkt, uw beste kansen liggen voor een geslaagde kerstversiering. Want, heeft u er verstand van hoe een gevulde kalkoen met kaassoufflé gemaakt moet worden? Is het u ooit gelukt om runderrolletjes met luchtige selderijpuree op tafel te toveren? Nee? Nou, vanuit die culinaire onwetendheid kunt u om assistentie vragen bij die ene leuke figuur die zelf ook verdwaasd kijkt; veroorzaakt door de overvloed aan hamsteraars en overdaad aan exclusieve producten.
Nu is die ene boodschapper, met slechts een netje sinaasappelen en een half brood, welhaast zeker zonder partner, en daarom op voorhand een goede kandidaat om aan te spreken. Maar ik adviseer u ook om die aantrekkelijke types met een wat vollere boodschappenkar in het vizier te houden; het zal maar net iemand zijn die van plan is om zijn gevoelens van eenzaamheid, tijdens de kerstdagen, vol overgave weg te eten.
En als u toch bezig bent om naar de inhoud te kijken van al die voorbijtrekkende boodschappenkarretjes, kies dan er dan eentje die aanleiding geeft voor een ludieke opmerking of uitdagende opwelling in de trant van: gaat u al die beschuitjes in uw eentje opeten, waarom zou iemand zes soorten luchtverfrisser kopen, of een beetje tegenstrijdig, toch, wel een grote slagroomtaart en ook drie pakken magere melk. Heeft u de belangstelling gewekt, en is het gesprek een beetje op gang gekomen, vergeet dan vooral niet een kerstcompliment te maken in de sfeer van ‘oor jou begrijp ik ineens waarom het kerstfeest ook heel opwekkend kan zijn.
Bent u al voorzien van een kerstpartner, iemand waarmee u het zeker heel gezellig gaat hebben tijdens deze donkere dagen, dan raad ik u aan het 7e gebod toch licht te overtreden: wat onschuldig flirten draagt niet alleen bij aan uw eigen kerststemming, maar die van een ander zal daardoor ook opgekrikt worden. Mocht u bij het kerstversieren angst hebben om afgewezen te worden, verkleedt u zich dan eerst als Kerstman: die durft niemand te weigeren.


Auteur: Jeffrey Wijnberg
Originele publicatie: de Telegraaf
Datum: do 20 dec 2007, 18:45


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • Waanzinnig.
  Mijn kerst staat al fast,gelukkig.
  Margit

  Margit
  09/10/2017 09:37
  (5 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie