Columns en Archief

Praten met doden

17 November 2008
Door: Jeffrey Wijnberg

Praten met doden is een groeimarkt. Steeds meer mensen willen contact leggen met hun dierbaren aan gene zijde, waardoor mediumpraktijken als paddestoelen uit de grond rijzen. Er zijn in Nederland zelfs driejarige opleidingen, die amateurs met intuïtieve kwaliteiten op professioneel niveau kunnen brengen.

Bent u daarom het reguliere werk als treinconducteur, bankemployee of thuiszorgwerker zat en heeft u uw eigen overleden opa in een droom zien verschijnen of voelt u emoties aan van mensen die u niet eens kent, dan kunt u de kassa op spirituele manier laten rinkelen door medium te worden. En geweldig is het dan, dat u van een gewone grijze muis op slag verandert in een bijzonder, magische persoonlijkheid.
Uw ware passie, als medium, is natuurlijk om mensen te helpen door te bewerkstelligen dat zij met hun verloren geliefden in het reine komen. Als leerling-gids in de geesteswereld leert u, bijvoorbeeld, dat de levenden geen schuld hebben aan de dood van anderen, dat de doden zelf vrede hebben met hun dood, en het altijd prima naar hun zin hebben in het hiernamaals. Als aanstormend medium leert u ook om persoonlijke bezittingen, zoals armbandjes, sjaaltjes en dagboeken te identificeren zodat uw klanten beseffen dat u ook echt in contact staat met hun dierbaren. Heeft u dat contact als medium-in-de-dop met gene zijde in de vingers, dan kunt vooral van nut zijn door uw klanten te troosten met wat u doorkrijgt aan spirituele boodschappen.
Opvallend hierbij is dat de doden nogal eensgezind zijn in hun bewoordingen, alsof zij, met zijn allen in de geesteswereld een troostcursus hebben gevolgd. En dat is misschien ook nodig, omdat gewone, levende mensen het niet in zich hebben om liefdevolle en troostrijke gedachten te uiten. Populaire, verlichtende boodschappen van de doden zijn ‘in goede en slechte tijden, ben ik altijd bij je’, ‘ik mis jou net zoveel als jij mij’ en ‘wat ik wil is dat jij ook zonder mij weer gelukkig wordt.’ Om een deugdelijk medium te worden, is het voor u ook belangrijk om berichten uit de geesteswereld op te vangen waarmee de levenden kunnen worden vrijgepleit van hun zonden, met teksten als ‘de pijn in onze relatie heb ik je allang vergeven’, ‘het lag niet aan jou dat ik voor de dood koos, maar ik was het vechten gewoon moe’, of ‘dat jij al een nieuwe geliefde had toen ik stierf, gun ik je met heel mijn hart’.
Willen de levenden echt rustig kunnen slapen, dan moet u als volleerd medium doorkrijgen dat de doden in goed gezelschap verkeren (‘oom Wim is nu herenigd met zijn zusje Carla’). De opleiding voor medium heb ik zelf niet gedaan, maar mijn intuïtie zegt dat ik er wel aanleg voor heb


Auteur: Jeffrey Wijnberg
Originele publicatie: de Telegraaf
Datum: ma 17 nov 2008, 06:30


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • app edit photo terbaik android

  app edit photo terbaik android
  12/02/2018 03:25
  (5 jaren geleden)

 • Hey Jeffrey,

  Aangezien helaas nog niemand heeft gereageerd doe ik het maar ff.
  Blijkbaar heb je heel wat mensenkennis :)

  Maar toch, ik daag je uit om het eens te proberen.

  Er zijn inderdaad een boel kwakzalvers, maar tussen de hoop mensen die het niet willen zien zijn er toch een paar mensen die net wel een beetje meer zien, weten en voelen.

  En wat nou als er iemand enorm dierbaar van je is heengegaan, durf jij dan te voelen.

  Of heb je de hoop dat , na al dit moois, al dit afzien, alle leed, liefde, rare bizarheden, alle wonderen deze werelds leiden naar maar 1 ding, een groot NIETS....

  Ach, dan zijn we er maar vanaf, dan is het gedaan, hoppa licht uit, gekkenhuis.

  Nee, dan maar liever geloven in iets, maar je komt er wel achter, ooit..... :)

  Anoniem
  03/09/2013 23:13
  (10 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie