Columns en Archief

Slim sexy

05 July 2021
Door: Jeffrey Wijnberg

Vaak wordt beweerd dat slimme vrouwen moeite hebben om een partner te vinden: en dat omdat zij voor de man te intimiderend zouden zijn. Afgezien van het feit dat je daar de man tekort mee doet, laat de alledaagse praktijk een heel ander beeld zien. Het is juist de combinatie van vrouwelijkheid en intelligentie die voor extra aantrekkelijkheid zorgt.

Het is nog niet eens zo lang geleden dat het er helemaal niet toe deed of een vrouw slim was of niet. De vrouw moest dienstbaar zijn en liefst zo snel mogelijk aan een man zien te komen, waarna zij weer dienstbaar kon zijn voor het nageslacht. Daarna is de emancipatie van de vrouw in een stroomversnelling geraakt; en wat blijkt: de vrouw kan (vrijwel) alles wat de man kan en soms nog meer en beter ook. Tegelijkertijd is er, in essentie, aan de vrouwelijkheid van de vrouw niet zoveel veranderd. Ik bedoel, elke vrouw die haar vrouwelijkheid omarmt is een prachtig wezen; en door haar ontwikkelde intelligentie is daar nog eens een extra dimensie aan toegevoegd. Daar komt nog bij dat de intelligentie van de vrouw in zichzelf de nodige dimensies bevat: analytische intelligentie, sociale intelligentie, emotionele intelligentie, verbale intelligentie en school-intelligentie. Door deze veelvoud aan soorten slimheid is zij zo krachtig dat de man zich, bij voortduring, uitgedaagd voelt. En het is nu juist deze uitdagendheid die zorgt voor de spanning die nodig is om als sexy te worden ervaren. Kortom, de vrouw die veel weet, die empathisch is en toch assertief, die wel solistisch en tegelijkertijd sociaal is, die gevat en direct is en ook goed kan luisteren, zal de man geestelijk dusdanig op de pijnbank kunnen leggen dat hij zich ook van zijn beste kant wil laten zien. Nu is dit allemaal niet een verzinsel van mij, maar een samenvatting van wat ik dagelijks op mijn spreekuur hoor. Gerard (37): ‘toen ik Lisa voor het eerst ontmoette was ik meteen geraakt door haar schoonheid, maar één keer in gesprek raakten we gewoon niet uitgepraat; en nu ik haar beter heb leren kennen, is het wel duidelijk hoezeer ik mij aangetrokken voel door haar scherpe blik, haar kennis van zaken, haar vakkundigheid als docente geschiedenis en niet in de laatste plaats haar vermogen om met iedereen goed contact te maken; ja, zij kan mij verbaal alle hoeken van de kamer laten zien, maar dat is tegelijkertijd wel wat mij de ultieme uitdaging geeft, waardoor ik letterlijk en figuurlijk nooit op haar uitgekeken zal raken’.

Het is echt een fabeltje dat je een ‘dom blondje’ moet heten om door mannen als aantrekkelijk gezien te worden. Vrouwen zijn niet alleen begeerlijk door hun uiterlijk, maar nog eens meer door hun kennis en kunde. Slim is sexy, een gegeven die maakt dat de vrouw, nog meer als ooit, de mannelijke begeerte flink aanwakkert.

 


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

Er heeft nog niemand gereageerd op deze pagina.

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie