Kosten & Vergoeding

Lees de polisvoorwaarden van uw ziektekostenverzekering zorgvuldig na hoe de kosten van psychologische hulp worden vergoed. 

 

Kosten

Een individueel consult/intake duurt een vol uur; en kost 130 euro (basistarief) inclusief de indirecte tijd;
Uw resitutienota wijkt een beetje af. Vaak is het restituatiebedrag (wat u declareert) iets hoger. Kostenspecificatie staat hieronder vermeld volgens de regels van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA).

Goed om te weten

  • Vanaf 2022 geldt er het ZorgPrestatieModel (ZPM).  De tarieven zijn vastgesteld door de NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit) en zijn afhankelijk van hoe lang het consult plaats vindt en het type consult (behandeling of diagnostiek). In mijn praktijk maak ik meestal afspraken van 60 minuten. De tarieven zijn gebaseerd op werkelijke tijd. Loopt een afspraak uit naar 75 minuten, dan betaalt u 75 minuten. Is een afspraak maar 30 minuten, dan betaalt u voor 30 minuten. Dit met een afronding op 15 minuten.
  • Het tarief voor een consult behandeling van 60 minuten is 143,71 euro
  • Het tarief voor een gesprek met diagnostiek (bv. het intakegesprek) van 45 minuten is 142,31 euro.

-Belangrijk om te weten is dat ik, als BIG-geregistreerde GZ-psycholoog met geen enkele zorgverzekeraar een contract heb.  Ik ben een zogeheten: contractvrije GZ-psycholoog.

 

Voor betaling van de behandeling (en diagnostiek) zijn er drie mogelijkheden:

1. U betaalt, na elke sessie, 130 euro (aanbetaling) en kunt met de restitutienota het geld van uw verzekeraar terugkrijgen (minus de eigen bijdrage van 385 euro). Het restitutiebedrag bedraagt ongeveer 75% van de restitutienota.

2. U betaalt, ne elke sessie, helemaal niets; en levert de restitutienota later in bij de verzekeraar; en betaalt met het geld wat je ontvangt van de verzekeraar (plus je eigen bijdrage) alsnog de behandeling.

3. Voor iedereen die het zelf wil betalen en/of geen bemoeienis wil van verzekeraar of instanties: dat kan ook.  Het tarief is dan 130 euro

 

U heeft, als er sprake is van een psychische stoornis, altijd recht op vergoeding door uw zorgverzekeraarHoeveel dat is, is afhankelijk van de afspraken die u heeft met uw zorgverzekeraar. Belangrijk:  Omdat Wijnberg & Wijnberg, psychologen verzekerde zorg levert, zijn de kosten van de behandeling altijd betrekkelijk laag.