Welke Problemen

ledereen is wel eens de weg kwijt op zijn levenspad en heeft een professionele gids nodig om de  bomen door het bos te zien. 

Uw probleem vertaalt zich wellicht in klachten van depressief-zijn, overspannenheid  of onverklaarbare angstaanvallen. Moeilijkheden met het leggen of onderhouden van contacten met familie, collega's of onbekenden kunnen uw dagelijks leven verstoren. Het kan zijn dat u lichamelijke klachten heeft zonder aanwijsbare oorzaak, of een gevoel van minderwaardigheid en gebrek aan zelfvertrouwen. Seksuele problemen kunnen ontstaan door onuitgesproken taboes, of de angst om het niet goed genoeg te doen. Moeilijkheden met uw partner beginnen dikwijls met slechte communicatie en allerlei vormen van machtsstrijd. Ook als u een probleem geen naam kunt geven kan dit een aanleiding zijn om voor een eerste afspraak te bellen. Let wel: de praktijk biedt zowel individuele als relatietherapie aan.

 

DSM IV classificaties die vergoed worden vanuit de Basisverzekering

 

PSYCHISCHE STOORNISSEN DOOR EEN SOMATISCHE AANDOENING

Stoornissen die een direct fysiologisch gevolg zijn van een somatische aandoening.

Zoals Depressieve-, Angststoornis, Seksuele dysfunctie of Slaapstoornis door een lichamelijke aandoening. Voorbeeld: Depressieve stoornis door een schildklieraandoening.

AAN EEN MIDDEL GEBONDEN STOORNISSEN

Zoals Afhankelijkheid van een middel en andere stoornissen als gevolg van een middel. Geen ‘misbruik’ van een middel.

STEMMINGSSTOORNISSEN

Zoals Depressieve en Dysthyme stoornis.

ANGSTSTOORNISSEN

Zoals Paniekstoornis, Agorafobie, Sociale fobie, Obsessief-compulsieve stoornis (OCS), Posttraumatische stressstoornis (PTSS), Acute stress-stoornis, Gegeneraliseerde angststoornis (GAS). Níet de Specifieke (enkelvoudige) fobie, wél de Bloed/injectie fobie.

SOMATOFORME STOORNISSEN

Zoals Ongedifferentieerde somatoforme stoornis (burn-out); Pijnstoornis; Hypochondrie en Stoornis in de lichaamsbeleving.

SEKSUELE STOORNISSEN EN GENDER-IDENTITEITSSTOORNISSEN

Seksuele dysfuncties die het gevolg zijn van een middel, van een lichamelijke aandoening, of als er sprake is van seksueel misbruik. Verder Hyperseksualiteit, Parafilia en Gender-identiteitsstoornissen. Ook Stoornis in de lichaamsbeleving, die valt onder Somatoforme stoornissen.

EETSTOORNISSEN

Zoals Anorexia en Bulimia nervosa

SLAAPSTOORNISSEN

Alleen slaapstoornissen die het gevolg zijn van een middel of een lichamelijke aandoening

STOORNISSEN IN DE IMPULSBEHEERSING

Zoals periodiek explosieve stoornis, pathologisch gokken en trichotillomanie (haar uit trekken).

PERSOONLIJKHEIDSSTOORNISSEN

Zoals Paranoïde persoonlijkheidsstoornis, Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis, Afhankelijke persoonlijkheidsstoornis, Obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis.

 

 

Vragen?

Neem vrijblijvend contact op

Contact