Doorzoek de Kalender

Kalender filteren:

Introductietraining Provocatief Coachen

19 Jan 2018

  • 10:00

Maak ook kennis met de uitdagende, humoristische manier van helpen. Met deze cocktail van liefde, humor en uitdaging bereik je verrassende resultaten. Krijg weer lol in je coachingswerk!

Je ziet live demonstraties van de Nederlandse 'founders' van het provocatieve coachen, Jaap Hollander en Jeffrey Wijnberg. 'The real thing', zeg maar. Je doet spannende oefeningen met collega-professionals. Je probeert het uit in je werk en je staat versteld van je eigen succes...

Meer informatie:

http://www.iepdoc.nl/provocatief-coachen/korte-provocatieve-opleidingen/introductietraining-provocatief-coachen/

Werktijd

10.00 tot 17.30 uur 

Trainers
Jeffrey Wijnberg en Jaap Hollander

Deelnamekosten

€ 285,– Inclusief koffie, thee, lunch en lesmateriaal

Aanmelden:

http://www.iepdoc.nl/provocatief-coachen/korte-provocatieve-opleidingen/introductietraining-provocatief-coachen/

Humor, verzet, verrassing en contact
Provocatief coachen is een combinatie van contact, humor, uitdaging en vrije associatie. Een prima stimulans in situaties waarin wordt gecoacht, geadviseerd, gementord, of wat dies meer zij. Vooral als de serieuze, goedbedoelende, hulpverlenende stijl vastloopt, kan de provocatieve stijl een uitkomst en een bevrijding zijn. In de workshop provocatief coachen ziet u demonstraties en doet u oefeningen die u helpen het eens voorzichtig te proberen.

Principes van het provocatieve coachen
Provocatief coachen gaat uit van totaal andere principes dan de gebruikelijke vormen van coaching. Provocatief coachen vertegenwoordigt het archetype van de nar. De provocatieve coach heeft een basishouding van positieve acceptatie en waardering voor de cliënt zoals hij is. En binnen dat kader daagt hij de cliënt uit door diens zwakke punten tot in het belachelijke uit te vergroten, door absurde verklaringen en onhaalbare oplossingen aan te dragen, door allerlei ongunstige stereotypen en vooroordelen te gebruiken, door het non-verbale gedrag van de cliënt op clowneske wijze te spiegelen, door de structuur volledig uit het oog te verliezen, door in te gaan op de onderwerpen die de cliënt wil vermijden, enzovoort.